Papaver rhoeas

Régóta nem voltunk már kirándulni, és véletlen szombatra épp jó időt jósoltak delphoiban tehát nem hagyhattuk ki ezt a kínálkozó alkalmat, fogtuk magunkat és útnak eredtünk kisfiunkkal és némi technikával, hogy meglessük a természet adta tiszavirág életű csodát, az idei pipacsvirágzást.
Vagy nekem nem tűnt fel eddig, vagy idén valahogy lényegesen több pipacs nyílt a szántóföldeken, de annyi bizonyos hogy több hektár pipacsot együtt még nem láttam.
Kiszálltunk az autóból és ameddig csak a szem ellátott a piros szín dominált a repceföldön.
Mindannyian nagyon élveztük ezt a vöröslő természeti jelenséget, nem is tétováztam felrepültem, hogy magasabbról is megszemléljem mennyire is „térkép e táj” …nem tudtam olyan magasra szállni, hogy belássam az egész pipacsmezőt, azt hiszem ez elég jól szemlélteti a helyzetet!
Feleségem hol a pici fiunkat, hol a pipacsmezőt fotózta telefonjával, majd mikor megmutatta volna, hogy milyen aranyos képet fényképezett ..feltűnt az égi filmrögzítő képén egy őz…a sűrű vörös pipacs szőnyegben…valószínű Fortuna és Artemis együtt lehettek odafent, mert ekkora mázlira nem számítottam aznap 🙂
A látvány magáért beszél, remélem csak félig sikerült átadnom azt amit mi láthattunk aznap ott és akkor.. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük