Forgatás Jyväskyläban

Az elmúlt hetekben Finnországban jártam az ALTEREDU és a Finn mintával közösen, hogy tutorial filmeket forgassak a finn oktatásról. A helyszín Jyväskylä volt, ami egy gyönyörű város közép-Finnországban. A cél az volt, hogy megismerjük a finn oktatást és bemutassuk a „finn csodában” rejlő lehetőségeket, majd azt itthon is kamatoztatni tudják a résztvevő pedagógusok. Összességében azt kell mondjam, hogy a hét csodálatos volt, és számos új dolgot tanultam és tapasztaltam.

Jyväskylä egy fantasztikus hely, ahol az emberek nagyon barátságosak és nyitottak. A városban rengeteg látnivaló van, beleértve a tóparti sétányt, amely gyönyörű kilátást nyújt a vízre (amely kintlétünkkor be volt fagyva, korcsolyáztak és sífutottak rajta) és a környező hegyekre. Nem voltunk restek és egyik éjjel a tóról próbáltuk becserkészni az sarkifényt, de a -15 fokos hideg 1 óra bámészkodás után kedvünket szegte.. ráadásul aznap nem is volt látható 🙂

A tutorial filmekre vonatkozóan, amelyek célja a finn oktatás bemutatása volt, számos érdekes témát érintettünk. Láthattuk a finn oktatás egyedülálló jellemzőit, beleértve a hangsúlyt a tanulói autonómiára és az együttműködésre. Megdöbbentő volt számomra látni, hogy a diákok milyen magas színvonalon vannak ellátva oktatási eszközökkel, milyen egészségesen étkeznek..zokszó nélkül.. 🙂 és hogyan működik a finn oktatási rendszer.

A legjobb azonban az volt, hogy új embereket ismerhettem meg, új helyeken járhattam, és új élményekkel lettem gazdagabb. Rengeteg nagyszerű embert ismertem meg, akik nagyon segítőkészek voltak és szívesen megosztották velünk tapasztalataikat és tudásukat. A finn kultúra számos új élményt tartogatott számomra, és örülök, hogy részt vehettem ezen az utazáson.

Remélem, hogy a posztban található fotók átadják azt amit akkor és ott láthattam, és mindenkinek ad egy kis lökést viláogt látni, és motivációként szolgál az utazásra.

Összességében azt kell mondanom, hogy a Jyväskylä egy csodálatos város, vidám, segítőkész emberekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük